A világ legfiatalabb Wing Tsun Kung-fu nagymestere itt él városunkban

A Magyar Wing Tsun Egyesület (HWTO) fennállásának 30. évfordulója alkalmából állami elismerésben részesült munkásságáért Máday Norbert. A Kecskeméten élő kilenc nagymesteri fokozattal rendelkező iskolaalapítót a Kelet-Európai Wing Tsun Egyesület jubileumi ünnepségén köszöntötte dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár.

SIFU Máday Norbert 1970. április 9-én született Kiskunhalason. Kung-fu tanulmányait 1985-ben kezdte az akkori Jugoszláviában, Slavko Truntic mester, a Kelet-Európai Wing Tsun Szervezet akkori vezetőjének irányítása alatt. Első iskoláját Kecskeméten nyitotta 1986-ban. Első mesterfokozatát 1989-ben szerezte meg.

A jugoszláv polgárháború kezdetével megszakadt a kapcsolata mesterével. Ekkor kereste meg a stílus nagymesterét, Leung Ting mestert, akit 1990-ben sikerült meghívnia Magyarországra. A nagymester azóta minden évben meglátogatja hazánkat, szemináriumokat tart a diákoknak és továbbképzésben részesíti a mestereket. A felkészítések a Hírös városban zajlanak.

Máday Norbert országszerte nagy sikerű bemutatókkal népszerűsítette a stílust, instruktorokat, mestereket képzett, akik aztán újabb klubokat nyitottak kezdetben országszerte, később azonban határainkon túl is. Rövid időn belül a Wing Tsun Kung-fu lett Magyarország legnépszerűbb kung-fu stílusa. Máig rendszeresen tart szemináriumokat, edzőtáborokat Magyarországon és Kelet-Európában, illetve vezeti a mesterek edzéseit.

1999-ben Kínába utazott, hogy bemutatókat tartva népszerűsítse a stílust. Biu-Jee formájának dinamizmusa a kínai mestereket is meglepte, a magyar kísérő mesterek edzésmunkája pedig a Hong Kong-i tanítványokat nyűgözte le.

Kelet-európai főinstruktorként Magyarországon kívül erős szervezetet épített ki Lengyelországban, Litvániában, Észtországban és Erdélyben is.

2002-ben, 6. mesterfokozatának megszerzésekor Leung Ting nagymester fiává fogadta. Ennél nagyobb megtiszteltetés, elismerés nem igazán létezik a kínai kultúrában.

2012-ben megkapta a 9. nagymesteri fokozatát, így a világ harmadik nagymesteri fokozatú Wing Tsunosává vált.

Máday Norbert április 12-én a HWTO fennállásának 30. évfordulójára szervezett ünnepségen állami elismerésben részesült a Wing Tsun Kung-fu magyarországi tanításában végzett kiemelkedő munkájáért dr. Simicskó István sportért felelős államtitkártól.

– A harminc esztendős Magyar Wing Tsun Egyesülethez ma már – csak Magyarországon – majdnem ötven iskola tartozik. A Magyar Wing Tsun Egyesület a wing tsun család méltó zászlóshajója, oszlopos tagja, ahol öröm tapasztalni, hogy egyre többen lesznek a közösség tagjává, javarészt olyan fiatalok, akik a megkezdett úton élményben, tudásban, vitalitásban, kitartásban és önfegyelemben is nagyobbak és egyre többek lesznek. Hiszen a Wing Tsun Kung-fu, nem csak harcművészet, hanem erkölcs, filozófia, szellem – mondta beszédében az államtitkár.

További részletek:
www.wingtsun.hu
www.wingtsununnep.hu